6 Kasım 2013 Çarşamba

6) Clinch (klinç) 

[​IMG]

İki el rakibin boyun çevresine koyulur. Bu şekilde 5 saniyeden uzun durulamaz. Sadece bir diz tekniğiyle bitirilir ve eller çekilir. Başka teknik uygulanamaz. Clinch sanıldığı aksine tutup dizle vurma değil , bu eylemin ellerin boynun çevresine koyulduğu kısmıdır.
5) Ridge Hand (ric hend) - Kesme Vuruş 

[​IMG]

Sağ elin sol , sol elin sağ kısımlarıyla , yani ellerin içe bakan kısımlarıyla rakibin genel olarak kulak arkası ve çenesinin yan bölümlerine vurulan darbelerdir. Kullanılan bölge tam olarak bileğin başladığı yerden , baş parmağın başladığı yere kadar olan yan bölümdür.
4a) Spinning Backfist (spinin bekfist) - Dönerek Ters El Yumruk 

[​IMG]

Yumruğun dış kısmıyla içten dışa doğru atılan yumruk. Vuruş yapılırken Vücut ve beraberinde kol , daireye benzer bir şekil çizer ve bu şekilde hızlananan yumruğun rakibin mümkünse çenesinde yada kulak arkasında son bulması sağlanmaya çalışılır. Düzgün çıkarılmış bir spining backfist in etkisi çok güçlü olacaktır. Eğer yerini bulursa rakibin toparlanması çok zordur.
4) Backfist (bekfist) - Dış El Yumruk 

[​IMG]

Yumruğun dış kısmıyla içten dışa doğru yapılan yumruktur. Çok tercih edilen bir vuruş şekli değildir. Daha etkili olanı vuruşun dönerek yapılan şeklidir.
3) Uppercut Punch (apırkat) Aparkat Yumruk

[​IMG]
2) Hook Puch (huuk panç) - Kroşe Yumruk 

[​IMG]

Şakaklardan , kulak arkasından başlayıp , bel bölgesinin yan bölümlerinin bittiği yere kadar , daha çok vücudun yan kısmına vurulan yumruktur. Etkili bir yumruktur. Özellikle kulak arkası ve çeneye vurulduğunda rakibi bayıltabileceği gibi , karaciğer bölgesine vurulursa da hatrı sayılır derecede etkili olabilir. Kroşe atarken seri karar vermek ve attıktan sonra seri toparlanmak gerekir. 
YUMRUK (EL) TEKNİKLERİ


1) Straight (streyt panç) - Direk Yumruk 
[​IMG]

Alnın en üst kısmından başlayıp , karın bölgesinin bittiği yere kadar vücudun ön kısmına vurulan , düz çıkan yumruktur. Amacı rakibi yoklayıp , yanına daha çok sokulmak olsada , yerinde ve etkili kullanılırsa güçlü bir yumruk da olabilir. Duruş poziyonuna göre önde olan el genellikle direk yumruklarla savunma ve rakibi koklama görevi yaparken arkadaki el daha etkili direk yumruklar çıkarabilir. Direk yumruk , bu tarz bir mücadele sporuna başlayacakların ilk öğreneceği yumruktur. Temeldir. 

Güzel bir antrenman sonrası